Yozgat Eczacı Odası

Basına ve Kamuoyuna

Son günlerde  ulusal ve yerel basında Yozgat ilimiz sınırlarında bulunan  eczanelerimize Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından operasyon yapıldığı ve büyük ilaç yolsuzluğu ortaya çıkarıldığı ile alakalı yayınlar yapılmaktadır.Bu yayınlar ilimiz genelinde faaliyet gösteren bütün eczanelerimizi zan altında bırakmaktadır.İlgili  haberleri üzüntü ve endişe ile takip etmekteyiz.

Öncelikle zorlu bir akademik eğitim sürecinin ardından eczacı diploması alan, halk sağlığının en önemli paydaşı olan, vatandaşlarımız ile ailesi gibi bütünleşen,pandemi gibi toplum sağlığı ile ilgili en zorlu ve riskli her türlü sürecin yakın takipçisi olan, aynı zamanda en kolay ulaşılabilen  birinci basamak sağlık sunucusu olan eczacılarımızın tamamının bu haberler ile yıpratılmaya çalışılması, zan altında bırakılması Anayasanın temel insan hakları ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.Bu genellemeci yaklaşımı  mesleğimize yapılan bir itibar suikasti olarak değerlendirmekteyiz.

Kurum tarafından yapılan denetimler odamız tarafından hassasiyetle takip edilmiş, temsilci eczacı görevlendirilmiş ve denetimlere bizzat iştirak edilmiştir. Denetim sonucu münferit bir kaç eczaneye ait denetim unsurlarının  kamuoyuna tüm ilimizde yer alan eczaneleri kapsayacak şekilde genellemeci bir yaklaşımla aktarılmasından da ayrıca üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.  Kaldı ki birkaç eczane ile sınırlı olarak yapılan denetimler ile ilgili  yasal tahkikat süreci devam etmekte olup kesinleşen  ve yaptırım unsuru içeren bir durum bulunmamaktadır. Konu ile ilgili süreci yakından takip ettiğimizi ve eczacılık camiamıza itham eden bu yaklaşımı kabul etmediğimizi tüm kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

49.Bölge Yozgat Eczacı Odası Yönetim Kurulu